Få smak av söt Toffee Kola med Aromhusets sockerfria essens för kolsyrat vatten: barnens favorit!

Kola arom för kolsyrat vatten bildKola är en sedan länge uppskattad smak på godsaker och brukar vara extra populär bland barn. Det finns idag många olika typer av kola, men klassikern är honungsfärgad, jättesöt och lite seg i konsistensen. Idag är det vanligt med chokladkola och att ha lite seg kola som hjärta i hårda karameller.

Kola är gott som smaksättning, kolasås på glass är sedan många år tillbaka en riktig klassiker och vem blev inte bjuden på kolor hos hemma hos mormor som barn? Idag är Dumlekola en av de populäraste sorterna, med ett tunt lager choklad runt själva kolan. Dumlekolor har mjuk kola inuti medan Dumleklubbor har ett hjärta av seg kola, smaken är ljuvligt söt och hör barndomen till.

Aromhusets Toffee Kola för kolsyrat vatten är en av smakerna som är särskilt framtagna för barnen. Smaken påminner mycket om Dumle, men saknar både socker och sötninsämnen. Trots detta är Toffee Kola söt i smaken, mjuk, vänlig och allmänt tilltalande för unga smaklökar. Vill man erbjuda sina barn ett gott och sött alternativ till vanligt tråkigt vatten är Aromhusets Toffee Kola i lite festligt bubbelvatten ett ypperligt val. Barnen älskar smaken av kola och känslan av busiga bubblor på tungan.

De angivna doseringsmåtten är 2 ml essens per liter vatten, men vill man ha mer smak så går det bra att ha i så mycket man önskar. Den rekommenderade doseringen ger vattnet lite mer smak än det man finner i det färdigsmaksatta vattnet i butik. Man kan blanda Aromhusets essenser med varandra och skapa nya, intressanta smaker, Toffee Kola är t ex jättegott tillsammans med Vanilj eller Banan!

Aromhuset har tjoget olika smaker bland sina essenser och de är särskilt framtagna för smaksättning av kolsyrat vatten. Vi dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten men literpriset är väldigt högt. Dessutom är det synd att man ska behöva bidra till miljövådliga transporter och släpa tunga flaskor fyllda med vatten med sig hem varje gång man är och handlar när man har så rent och friskt vatten hemma i kranen. Vi gör det dock utan att klaga, för vi vill ha våra lätt smaksatta bubblor.

Man kan dock investera i en egen kolsyremaskin, de är inte särskilt dyra idag. Aromhusets essenser funkar lika bra i köpt kolsyrat vatten som i hemkolsyrat, men gör man allt hemma så sparar man både tid, energi och pengar – för att inte tala om vilken insats man gör för miljön. Med Aromhusets essenser slipper man dessutom oroa sig för onödigt socker och andra tveksamma tillsatser utan att behöva göra avkall på god smak.

Aromhusets Toffee Kola är inte bara god att ha i sitt sprakande bubbelvatten utan också en festlig tillsats i t ex grädde eller hemgjord glass. När man bakar en tårta kan det vara smaskigt att ha lite smak av Dumle i vaniljkrämen eller varför inte i grädden som täcker själva tårtan? Man får testa sig fram lite vad gäller dosering, men en liten måttstock är ca en kapsyl per deciliter vispgrädde. Då får man fyllig smak utan att den blir för dominant.