Klassisk smak av friskt äpple – nu också på jobbet!

I det ganska hårda klimat som vi har i Sverige finns det inte särskilt många frukter som trivs, äpplet är dock ett undantag. Vi har haft äpplet i vår flora sedan många århundraden och en av anledningarna till varför man har satsat på frukten är dess uthållighet i lagrat tillstånd. Man kan skörda äpplena under hösten och njuta av den goda frukten långt in på vintern.

Man kan också göra mos, juice, paj, krämer och puréer av äpplet och variationen i smak som olika äpplesorter bjuder på är väldigt bred. Det finns allt från sura äpplen till syrliga och söta och de kommer dessutom i varierad storlek och färg. Vissa äpplen är röda medan andra är gula eller gröna, eller helt enkelt en kombination av färger och medan vissa är små och äts upp i två tuggor så är andra jättestora och räcker som ett helt mellanmål.

Nu för tiden så odlar man äpplen med stor precision, man tar fram nya hybrider och förädlar gamla klassiker. Samtidigt finns det fortfarande många som har klassiska små äppelträd i sina svenska trädgårdar där äpplena får växa fritt och plockas för hand när de börjar mogna framåt sensommaren eller hösten. Ursprungligen kommer äpplet från Asien men har efter många århundraden i Sverige blivit en klassiker i vår matkultur. Trädet är ganska litet och mycket slittåligt, dess blommor är också mycket vackra och uppskattade med sina rosa och vita små blomblad som täcker trädkronan under blomning.

Äpplet är också uppskattat för sina hälsosamma egenskaper. Det är en frukt rik på C-vitamin och kalium och en känd uppmaning från svensk sjukvård är att äta minst ett äpple om dagen.

Idag är äpplet också en uppskattad smak i allt från godis till glass, det är en söt, frisk smak som alla känner igen och när Aromhuset lanserade sina 20 smaker för kolsyrat vatten så spåddes just äpple bli en stor hit – vilket det blev. Aromhusets smaker kan blandas med varandra och just äpple är en smak som går väldigt bra ihop med andra smaker och kan kombineras på många olika sätt.

Nu släpper Aromhuset ett vatten på jobbetsortiment av sina framgångsrika smaker i nytt format – en 270 milliliters flaska med ett smart pumpsystem som är särskilt utvecklat för att användas till de vattenautomater som finns ute på arbetsplatser runt om i landet. Då alla smaker är sockerfria och dessutom fria från andra typer av sötningsämnen så passar de alla oavsett man är diabetiker eller följare av någon typ av diet. Smakerna utvecklar sig bäst i kallt, kolsyrat vatten – något som dagens vattenautomater brukar vara utrustade med.

Det är väldigt viktigt både för hälsan och för prestationsförmågan att se till att vattennivån i kroppen är ständigt påfylld och en vattenautomat med möjlighet till både kolsyra och smak inspirerar personalen till att dricka mer vatten, vilket i längden även gynnar företaget med mer alert personal och lägre sjukfrånvaro.

Den nya pumpflaskan gör det busenkelt att dosera aromerna – ett pumptag är lagom till en typisk platsmugg på 150 ml och 3-4 pumptag till en halvlitersflaska.