Allt-fraktfritt.presenterar sockerfri julmust med Harry Roberts originalrecept anno 1922

Allt fler kolsyrar egen läsk som är nyttig med läskmaskin och trycket har varit stort på Aromhuset att ta fram en riktigt fin sockerfri julmust. Nu finns den och räcker dessutom till hela 12,5 liter färdig Zero sockerfri julmust.

Julmust i butiken består av ungefär 1/10 strösocker, 1 1/2 hekto i en 1,5 liters flaska. Med Aromhuset Zero Julmust läskkoncentrat, där man tillsätter 4 cl till en liter, ser man med egna ögon att hur lite socker det kan vara – allt man häller i flaskan är 40 ml smakextrakt.

cola

Aromhuset har tillverkat läskkoncentrat till läskmaskiner sedan 1980.

Så småningom blir det jultid igen och då vill vi inmundiga Julmust. Under december är varannan läskedryck som dricks en julmust. Men vi vill helst slippa onödigt mycket socker och då är det ju inte alltid så praktiskt att släpa flaskor från butiken.

Lösningen stavas läskmaskin och ett koncentrat som du kan bruka efter egen smak. Att man utför en stor och kraftig insats för miljön är en ytterligare bonus.

Det finns välsmakande orsak att välja koncentrat för hemläsk. Den främsta är kanske att du på detta vis får en betydligt godare läsk. Smakessenser är lätta att använda och de bör doseras på ett vis som passar dej bäst. Dessutom så funkar de bra till samtliga modeller av läskmaskiner.

Zero Julmust läskkoncentrat doseras 4 cl till 1 liter drickfärdig sockerfri Julmust.

Zero julmust på originalreceptet ger mycket bra smak

När du beställer Aromhusets Zero läskkoncentrat för Julmust så får du en läsk som smakar så som den skall. Allt du behöver är en flaska med den klassiska smaken. Från en halvliter essens så erhåller du 12.5 liter kolsyrad Julmust i enlighet med originalreceptet anno 1922.

Men du kan få mer om du av någon anledning vill ha en mildare arom genom att ta minskad mängd julmustkoncentrat. Koncentratet är allaredan drygt, en flaska räcker till 12,5 liter i jämförelse med det vanliga 8 liter.

Detta är populärt med Zero Cola och Zero Indian tonic, åtskilliga konsumenter använder halv dosering så en flaska räcker till 25 liter. Fastän att Zero Cola säljs för dubbla svenska priset i UK blev den tilldelad utmärkelsen Amazon Choice 2017, 2018, 2019 och 2020.

Stor frihet för personlig smak med aromer för hemläsk och kolsyrat vatten

Det är inte bara Julmust som blir lättare att göra om du har läskkoncentrat för din läskmaskin. Du kan ju till exempel göra ett eget Slush recept som smakar Julmust. Eller så kör du på Cola smak om du anser att Julmust och Slush inte går tillsammans.

Aromhuset, som också saluför 15 Slushkoncentrat, har tagit fram en ny metod att mixa Slush på någon minut, också sockerfri. Vilket i själva verket är omöjligt för socker behövs för att issörja skall slusha.

Metoden presenteras också den i webbshoppen allt-fraktfritt.se och bygger på köpta isbitar.

Så här kan man göra osötad Zero Cola slush på minuter, det går lika bra med Zero Julmust

Bruksanvisning till egen osötad Cola Slush

Ta fram en riktigt bra mixer som är bra på att krossa is
Häll i 392 gram isbitar (väg dem)
175 ml kallt vatten
33 ml Zero Cola läskkoncentrat från Aromhuset.

Kör mixern tills du får en fin Slush (issörja).
Klart.

Noll väntan i långa tider med slushmuggar som ska frysas in, flera kan serveras. Denna metod funkar även vid fikaställe-servering i lägre skala.

cola

Detta är så typiskt för Aromhuset. Finns inte en bra vara eller vettig metod så uppfinner de den.

Just nu jobbar Aromhuset på en ny serie smaker till bubbelvatten, nu kommer man före hela bryggeriindustrin (Pripps, Spendrups, Pepsi, Coca Cola m.fl.) med något helt nytt och jättegott. Projektet heter Sparkling Max och lär bli omtalat, kan hända sätta standard hur smaksatt kolsyrat vatten ska smaka i framtiden.

Det är skojigt att göra egen läsk och du kommer så småningom att märka att du kan skapa den ultimata drycken på detta sätt. Smaker för Sodastream, Vikingsoda, Aqvia och AGA kolsyremaskin är varierade och du kan nämligen mixa dessa lite som du vill.

Själv välja hur mycket kolsyra du vill ha eller göra sockerfri Sockerdricka.

Julmust med lite extra kolsyra kan vara ett förslag alternativt så kör du med lite coolare inslag såsom apelsin.

Med läskkoncentrat så får du en läskedryck som är helt unik, det existerar ett helt sortiment. Till på köpet så kan du räkna med att den är nyttigare. På så sätt att du drar ner på socker samt på andra onödiga ämnen.

Din familj och vänner kommer att uppskatta att du kan bjuda på så fräsch Julmust eller Cola, precis vad de känner för!

aromhuset

Kolsyrade drycker du aldrig tröttnar på

Eventuellt har du känt dig irriterad mitt i sommaren eftersom du ville ha Julmust men inte kunde hitta detta då butikerna inte säljer. Eller så tycker du att det bordsvatten som du handlar i affären inte är så mumsigt. Av läskkoncentrat så kan du få den förfriskning du vill ha när du vill ha den.

Därtill så kommer du inte att lessna på din personliga hemmagjorda läsk. Den kan hela tiden förändra stil och så kan du variera styrka så att det blir mer eller mindre läsk alternativt mera eller mindre smaksatt bubbelvatten.

Anpassa vilka aromer du bestämmer sig för till läskmaskinen så du har för olika sammanhang

Då du beställer läsksmaker till din läskmaskin så ska du passa på att välja dem som du har störst behov av. Det kan vara smart att variera lite. Ha Grape Tonic redo för helgens kalas med vännerna och Cola och Julmust för familj eventet.

Du får prisvärd läsk som smakar bättre än det mesta som du kan införskaffa i butiker och varuhus. Aromhusets läskkoncentrat hittar du på har alltid originalextrakten som smakgivare.

Du bestämmer själv mängden kolsyra och styrkan på smaken. zero julmust Det blir delikat dryck till maten, till mellanmålet och då du bara känner för någonting som smakar bra och inspirerande.