Använd en ejektorflaska för att snabbare bli av med mossan

Många vill inte ha mossa i sin trädgård. Men i trädgården så blir man inte glad av att se den här grönbruna växten, och man behöver ett bra medel mot mossa samt en ejektorflaska för att bli av med den.

Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo fixar biffen för det mesta. Medlet dödar mossan och ger gräset chans att leva. Med lite tålamod vinner du över mossan.

spridare

Detta är vad en ejektorflaska är för något

Det fungerar som en sprinkler. När man väl kopplat in vattenslangen så kan man börja behandla gräsmattan. Det här är effektivare än en spridarramp eftersom man med ejektorflaskan hela tiden får nytt vatten från slangen.

Med dunken sker blandningen automatiskt. När man väl är redo är det bara att börja behandla.

Om man har mossa på taket så kanske Takrent passar bättre.

Om man vill så kan man använda GTI och Takrent Turbo på taket. Man får en särskild takblandning för detta. Om man ska jobba med tak får man annat att tänka på.

För det första så bör man skrapa bort den mossa som man ser på taket med en skrapa. Vattnet kan man använda för att få bort lösa delar. Det kan fastna i rännan som man då får göra rent.

Med Tak GTI tar man sedan bort det sista av mossan. Man låter medlet verka.

En plan B tar längre tid. Spruta på rikligt med Bensaltensid eller Takrent Turbo. ejektorspridare Om några månader har mossan regnat bort.

Spara ejektorflaskan. Flaskan kan återvinnas. Man kan göra egna blandningar med järnsulfat. 15 kg järnsulfat är billigare än Mossa GTI. Till ditt tak så kan du använda Fulstopp.

Det bästa är om du köper din ejektorflaskor online.

Hos allt-fraktfritt.seDe har ejektordunkar och mycket annat. Allt med gratis frakt.De säljer egna, konkurrerande, mossmedel också.

Då är billigare för man beställer direkt från tillverkaren. Ofta är det dessutom bättre (starkare blandning) då företaget har råd att kosta på sig då man säljer direkt till konsument utan mellanhänder. Det kan hända att blandningen blir fel på grund av vattentrycket. En starkare blandning brukar fixa det ändå.

Be om professionell hjälp

Med ejektorflaskor ska man kunna göra arbetet själv. Om man ska jobba på taket så måste man ha skyddsutrustning. Man handskas med giftiga ämnen.

Man kan ju ta in hjälp av familjen men man kan göra det själv också. Man kan ju ta in proffs också men det blir ännu dyrare.

Allt avgörs av hur stor budget man har. Mossan måste ju bort.