Använd handtvål istället för handsprit som handtvätt

Handhygien är av extra stor betydelse just nu. Men du kanske inte har rätt typ av handtvål hemma för att få ett riktigt gott virusskydd. Pandemin har öppnat upp ögonen på folk, nu inser man att handtvätt är viktigt.

Räcker det inte med handsprit för att få rena händer?

Det är en allmän uppfattning att handsprit hjälper mot corona. Det blev till och med slut på handsprit på apoteket när folk skyndade sig att bygga upp lager. Nu undrar allt fler om handspriten faktiskt biter på viruset.

Sprit biter inte ens mot några av våra vanligaste åkommor. Om du vill ha rena händer för att skydda dig mot virus och bakterier är det bäst att praktisera korrekt handtvätt. Det är ingen ny information precis.

Slipp få influensa genom att använda rätt handtvål på rätt sätt

rengöringsspray

Om du vill vara säker på att döda bakterier så ska du använda en antibakteriell tvål. Tänk på att tvålen är alkoholfri. En bakteriedödande tvål är oftast skonsammare än alkogel. Smittstopp handtvål är ett populärt val.

Kommer du ihåg rutinerna för handtvätt? Använd en bra tvål och tvätta händerna i 20 sekunder. Glöm inte att spola av händerna efteråt.

Viktigast är att tvätta händerna ofta. Använd handtvål varje gång som du tvättar händerna. Det är viktigt att tvätta händerna direkt när man kommer hem. Det kan vara klokt att ha tvål för handdesinfektion både i badrum och i köket. Då blir det lättare att komma ihåg.

Det är lättare än du tror att få smittan!

Man borde fundera på den frågan oftare. virusskydd Snöa inte in på bara handtvål.

Tänk också på att använda bakteriedödande medel. Det är av stor betydelse. En bakteriedödande spray ger god ytdesinfektion.

Umgås med så många som du kan även i dessa tider. Barn med influensasymtom kan smitta dig. Du ska aldrig underskatta en bra handtvål vid handtvätt.

Alla måste hjälpa till

God handtvål i alla ära men vi måste komma ihåg att vi får bästa effekten när alla tvättar händerna flitigt. Köp därför hem både spray och tvål. Överallt.