Brygga öl hemma med bryggsocker eller utan sockertillsatsen

Det är enkelt att brygga öl hemma, allt som behövs finns redan i de flesta hem.

Kan man brygga utan bryggsocker?

Man tjänar på att vara förberedd

Att brygga kräver förberedelse. Vad man ska brygga är oviktigt, det krävs samma förberedelser. Om man inte vet vad man gör så kan det gå illa.

Ha allt klart innan.

Använd bryggsocker

Det är viktigt att tillsätta en dextros. Att köpa dextros i butiken är ingen ide. Det är nämligen viktigt att du får en produkt som verkligen är till för ölbryggningen.

Om man använder socker så får man till en alkoholhalt. Om man vill ha svagare öl ska man minska på jäst och socker. För att maximera alkoholhalten så häller man i sockret sist.

De finns ju de som föredrar malt också. dextros billigt Men för mycket är inte bra.

Det är inte ovanligt att ölet blir tunnare med sockret. Prova dig fram om du är osäker.

druvsocker

Handla dextrosen online för bästa pris

Om du vet att du snart kommer att brygga öl igen så ska du se till att skaffa ingredienserna online. På nätet så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt och dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis och spara pengar på att handla online.

När du ändå är på nätet så kan du också få en hel del tips och råd från folk i forum som också brygger eget öl och som gärna delar med sig av erfarenheter och insikter som de har samlat under årens lopp.