Desinficera med ytdesinfektion som fungerar på olika ytor

Många känner sig oroliga just nu och det är inte så konstigt. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Sveriges regering bestämde sig tidigt för att hantera coronavirus annorlunda än andra länder och många fasar för resultatet. Men oavsett vad som händer kan du se till att desinficera både händer och ytor för att skydda dig.

Du måste desinficera

De flesta litar fortfarande blint på handspriten när det kommer till att desinficera. Det här kan verka som en otroligt effektiv handdesinfektion på grund av lukt och den starka känslan. Vissa virus överlever handspritning.

Då det råder brist på många varor har allt fler börjat använda antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Det finns rutiner för handtvätt, tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Prova antibakteriell handtvål om du vill ha ett bra skydd mot virus. Du måste tvätta ofta. Viruset sprids ute, tvätta därför händerna när du kommer in. Du ska även tvätta om du inte har några symtom på sjukdom. Du måste alltid använda en bra tvål. Då har du ett bra skydd.

Oftast glömmer man ytdesinfektion men det får man inte göra

Virus och bakterier finns i alla hem. Du behöver inte vara sjuk i influensa för att handtag och andra ytor ska ha ämnen som kan smitta andra som rör vid dem. Saker som du köper med dig hem kan ha bakterier på sig.

Tänk på det nu när vi har en pandemi. Du kan behandla matvaror, frukt, grönsaker och annat som du köper hem med bakteriedödande kolloidalt silver som är lätt att spraya på och låta torka och äta efteråt. En bakteriedödande spray ger mycket god spridning. Den effektiva sprayen tar död på de flesta virus.

Var skyddad året runt

Du behöver inte springa till apoteket och köpa handsprit. Om du vill ha ett bra skydd kan du även prova en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Detta måste du ha hemma. Prova på en liten yta först innan du sprayar överallt.

smitta

Vad är ytdesinfektion?

En bra ytdesinfektion är guld värd i ditt hem. När folk tar på ytor så för man kanske coronaviruset vidare. Alla måste hjälpas åt i kampen mot viruset, där spelar rena ytor en avsevärd roll.