Druvsocker skänker dej den energikick du måste ha

En del antar att druvsockret och vanligt vitt socker är samma men så är det inte. Druvsocker, som är en glukos, går också under benämningen dextros. Druvsocker är en enkel sockerart med kemiska beteckningen C6H12O6. En av många fördelar med dextros är att det ger en direkt energikick jämfört med att äta något sött godis. Inför nästa träningspass prova att lite dextros för att se om du märkder någon skillnad på din energinivå.

Druvsocker är omedelbar energi.

glukos

När energibufferten är tom vad gör du då? Det kan ske då man behöver studera inför ett prov, då man ska jobba långa timmar eller då man behöver köra ett träningspass trots att man känner mer för att bara lägga sig på en soffa. Med druvsocker så kommer man snabbt igång igen, och det finns många fördelar med att använda sig av detta hellre än att äta en massa mat.

Om du behöver extra energi stoppa inte i dig en massa kakor och godis där de mesta kolhydraterna hamnar kring buken. Ett piller dextros kanske är allt du behöver för att “komma på fötter” igen.

Skulle man inte minst lika gärna förtära vindruvor utifall man vill få dextros i sig?

Jodå, det går alldeles utmärkt att äta vindruvor för att få i sig druvsocker. Men man får äta bra många druvor för att få i sig samma mängd som finns i en liten tablett. Du kan lita på att druvsocker är ett helt naturligt socker. Druvsocker höjer blodsockret på ett naturligt sätt.

Koncentrerad glukos i tablettform är ett smidigt och enkelt sätt att justera sitt blodsocker. Det blir ju lite svårare att ta med sig vindruvor i träningsväskan eller i handväskan för att ha redo då man får lågt blodsocker. Prova att ta ett par tre teskedar pulver i din vattenflaska till nästa träningspass.

Ett bekvämt sätt nu för tiden att köpa är att använda Internet till att köpa.

Använd Google att hitta en bra och säker leverantör av druvsocker. Om du vill druvsocker köpa kan en webbutik vara din bästa leverantör. Tips: Leta efter enkilos påsar, de har ofta bäst prisbild.

Köp flera paket så inte ditt eget lager tar slut. Många passar på att prova olika sporter på sina semestrar, har du samma tanke, kanske ett par tre påsar druvsocker får plats i resväskorna.