Du får ett skinande hem med natriumkarbonat.

Välj natriumkarbonat när du vill slippa de starka kemikalierna men ha ett rent hem. Målasoda och tvättsoda är olika typer av SODA som du kan ha vid städning.

Även fast natriumkarbonat är naturligt så är det fortfarande starkt nog för rengöring. Trots det behöver du fortfarande skydda dig själv och dina saker när du använder detta.

Är det fritt fram att använda natriumkarbonat som du vill?

Det finns inga begränsningar enligt Livsmedelsverket. Tillsammans med bl.a. natriumvätekarbonat formar natriumkarbonat de natriumsalter som finns i SODA.

Natriumvätekarbonat används i matlagning liksom till städning i form av bakpulver. Men om det ska vara kraftfullt är det natriumkarbonat som gäller och du kan köpa färdiga produkter som är säkra att använda för detta syfte.

Natriumkarbonat

Göra rent med målarsoda och hushållssoda på ett säkert sätt

Dock kan natriumkarbonat vara väldigt irriterande, något som är bra att veta. Vill man undvika sveda så ska man se till att inte få det i munnen. Dessa medel är inte till för att intas utan de är starka för att man ska kunna städa med.

Målarsoda används, som det låter, i samband med att man ska måla samt om man ska tapetsera. När man behöver rengöra ett golv specifikt för att man ska behandla det så kommer målarsoda bra tillhands. För att det ska fästa ordentligt måste man låta det torka efter rengöring med SODA, innan man målar.

Tvättsoda i form av natriumkarbonat är perfekt om man behöver mer kraft vid tvättning.

Med ett alkaliskt medel som tvättsoda kan det kännas som magi när man använder det. Den kan ta bort fett och kan faktiskt lösa upp vax. Natriumkarbonat i produkter rår även på stearinfläckar. Ren natriumkarbonat är dock svårt att få tag på det är utblandat med annat i produkter.

Eftersom tvättsoda är skapat för att vara starkt så kan du använda det till tyngre rengöring. Eftersom det finns risk för frätskador bör du vara försiktig. Handskar skyddar mot frätskador så det är viktigt att ha på sig.

På vilka ställen kan man hitta produkterna att köpa?

Det finns målarsoda där du kan köpa tvättsoda och tvärtom. Man kan köpa dessa produkter i specifika butiker för måleri men också i välsorterade sortiment för hushållsprodukter. Faktum är att det kan vara smartare att köpa natriumkarbonat online där du kan få ett bättre pris.

Se dock till att följa instruktionerna, Soda natriumkarbonat Svenska produkter ger kanske mer trygghet då du även får instruktionerna på svenska.