Få rätt tabletter med tablettslagning

Det finns en hel del att tänka på då man ska genomföra tablettslagning och tillverka tabletter för hälsokost- eller medicinindustrin. Tabletterna får inte utsättas för luftfuktighet som gör att man inte kan pressa som önskat och så måste man vara mycket försiktig med hantering av innehåll.

När du ska börja med tablettpressning måste du skydda dem mot hot. TablettslagningEN måste ha rätt kvalitet.

dragerade

Tänk på att omsluta tabletten i ett hölje. Drageringen kan påverka smaken. Dessutom så måste tabletterna paketeras på ett sätt som gör att man kan lagra produkten utan oro för att den kommer att bli förstörd av fukt och smuts.

För att fästa ihop tabletterna används ofta mikrokristallinisk cellulosa. Man testar sig fram för att få rätt dosering.

magnesiumstearat 0,5-1 % ger en bra skyddande yta på tabletterna. Allt finns på allt-fraktfritt.se.

Få en säkrare tablettslagning

Det finns flera sätt att säkra tabletter på. Det finns försiktighetsmetoder du kan använda dig av. Det finns en hel del research inom lagring av mat och medicinprodukter. Då vet man vilka metoder för tablettpressning som är bäst.

Innehållet styr hållbarheten

Genom att använda sig av rätt innehåll håller tabletterna längre. Du ska använda ingredienser som tränger ute fukt. Då blir hållbarheten längre.

Man kan också använda ett hölje. magnesiumstearat
Tänk på hur du uppfattar medicinska produkter. Om den är i pulverform blir den svårare att konsumera.

Innan tablettslagning kan börja måste du tänka på allt det. Det är viktigt att ingredienserna inte interfererar med varandra. Det är viktigt att tabletten är säker och effektiv.

Så används vatten i tabletter

Vatten kan förkomma. Det finns fria och mobila former av vatten som reagerar med andra material på olika sätt. Allt vatten reagerar inte.

Majsstärkelse är ett exempel. Majsstärkelse har ofta en fuktighetsgrad på 10 %. Det är faktiskt så att dicalcium phosfat och mikrokristallinsk cellulosa får en större reaktion.

Du måste tänka på ingredienserna

Det blir som en barriär mot fukt. Höljet tränger också bort onödig fukt. Om tabletten torkar så mister den också sin form och den kan vara svår att använda.

Pulverblandningen vid tablettpressning får inte vara för mjuk. Man får prova. Vissa pulverblandningar kan behöva tillsatser andra inte.