Hur kan man skapa billig läsk då Sonjo läskkoncentrat slutat produceras?

Det är billigare och många gånger nyttigare att skapa egen läsk. Har man endast en sodastreamer alternativt annan form av kolsyremaskin så kan man med läskkoncentrat producera god läsk. Om du brukade nyttja Sonjo läskkoncentrat så måhända du nu är rådvill. Hur kan du producera billig läsk med samma goda smak? Bekymra dig ej! Det finns smarta lösningar som till och med är godare…

sonjo

Gör riktigt god dricka utan Sonjo läskkoncentrat som ej längre finns

Du kan fortfarande skapa läcker läsk för det går att skapa hemläsk med koncentrat från Aromhuset, hela sortimentet finns på allt-fraktfritt.se. Ifall du vill inhandla läsk online så är detta den ultimata lösningen för du får ett koncentrat som du kan blanda i kolsyrat bordsvatten för att få en roligare dryck.

En del måhända upplever lite nostalgi och anser att det är bra synd att Sonjo gick ur tiden medan andra ser att detta rentav inte gör någon större skillnad. Man kan ju sannerligen likaså smaksätta det kolsyrade vattnet med aromer som är totalt utan socker för att få riktigt hälsosam och bra soda.

Vilken smak är den ultimata då man gör egen läsk?

Det finns somliga smaker som ganska alltid fungerar då man gör sin egen läsk. Cola är ett exempel på detta och också bärsmaker. Det här är smaker som gör att man får läsk som verkligen smakar läsk och det är betydelsefullt. Sockerdricka, fruksoda, Champis, Julmust, Grape tonic samt andra ursvenska smaker är riktigt bra.

Eftersom att man får så billig läsk då man handlar koncentrat och blandar själv så kan man gott testa lite skilda smaker och det I synnerhet när man handlar online och får bra priser. Det kan ju även vara så att man tycker lite olika och då kan det vara bra att ha lite skilda smaker hemma så att alla blir glada.

Hälsosam dricka då du gör den själv hemma med kolsyremaskin

Faktum är att det kan bli nyttigare med läsk som man gör hemma fastän koncentraten kan rymma något lite socker. Massor gånger så rör det sig om mindre socker än det som finns i vanlig läsk. Aromhusets läskkoncentrat doseras 40 ml (varav det mesta är smakämnen) till 1 liter kolsyrat vatten. Köpt läsk består av ca 10% socker, 100 gram litern.

Då man varierar med Aromhusets Zero läskkoncetrat som är helt utan socker så kan man också dra ner på läskkonsumtionen. Barn tycker ändå att det är trevligt att dricka bubbeldrycken och de klagar icke på att det icke alltid är lika sött. Det blir nyttigare och roligare att hälla I sig läsk då man gör den hemma med en kolsyremaskin.

Det finns flertal märken på läskkoncentrat men enbart Aromhuset verkar ha fått ordning på smaken. Det kan bero på att deras fabrikschef varit bryggmästare på Pripps samt att de tillverkade läskkoncentrat rdena på 80-talet när de första sodastreammaskinerna kom.

Emellanåt kan man ju välja att intaga det kolsyrade vattnet precis som det är och då man väljer att nyttja mindre av koncentratet så räcker det längre. Med andra ord så får man sannerligen stor frihet då man gör egen läsk med koncentrat och det är minsann en stor fördel.