Hur vet jag att handdesinfektion verkligen skyddar mig?

Viruset finns i flera världsdelar. Under en pandemi vill man ha så rena händer som möjligt. Är handdesinfektion tillräckligt?

Flera undrar det. Vi har en allvarlig sjukdom som sprider sig. Nu talar vi om en sjukdom som kan sätta hela vårt sjukvårdssystem ur spel! Kommer det att räcka med handsprit virus bör dö av, eller behöver du något bättre?

handsprit

Handdesinfektion med antibakteriell tvål och vatten eller handsprit mot virus

Det är ingen vits med att köa flera dagar för att köpa handsprit. handsprit mot virus är inte den bästa lösningen.

Spriten tar inte alla bakterier. Handsprit biter inte på förkylningsvirus.

bakteriedödande

Virussorter av den typen klarar sig ändå. Då vill man inte också bli coronasmittad. Då kan du köpa produkter som Forte eller Smittstopp istället.

Om du ska välja mellan en antibakteriell tvål och handsprit mot virus är det säkrare med tvålen. Med vanlig handtvätt får du bort virus snabbt och enkelt.

Lär dig hur du kan desinficera både händer och andra ytor

En nyckel till god desinfektion med handtvätt med handtvål är att förstå hur den ska användas på rätt sätt. Handdesinfektion är ingenting utan bra rutiner. 20 sekunder minst innan du sköljer av händerna.

Du måste alltid tvätta händerna. Inled en rutin som du sedan håller dig till. Smittan finns runt omkring oss.

Handtagen på dörrarna måste också göras rent

Låt oss säga att du är duktig med handtvätt och att du får ett gott virusskydd på detta sätt. basala hygienrutiner Det tjänar ju ingenting till att tvätta händerna om handtagen är fulla av virus. Så kan du ju inte göra.

Den antibakteriell sprayen hjälper dig på traven. Det kan vara i ditt hem såväl som på jobbet där många människor rör sig varje dag.

Den bakteriedödande sprayen kan till och med användas på matvaror. Det minskar risken för smitta via objekt. Med coronavirus har det visat sig att viruset kan leva på plast i upp till 3 dagar. Genom att använda sprayen så behöver du inte tänka på viruset på samma sätt längre.

Vi tipsar om hur du kan arbeta in nya rutiner för bra handdesinfektion

Börja med att köpa en bra tvål. På så sätt blir handsprit virus överflödigt. Med en vattenbaserad handdesinfektion har du allt som du behöver.