Kan jag använda handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Den rådande pandemin gör att vi känner oss rädda. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Man kan tycka att det är skäl nog att använda handdesinfektionsmedel.

Använd bra handdesinfektion

Något som är viktigt att poängtera vad gäller coronaviruset är att det här är en smitta som kan passera från en person till en annan trots att ingen visar sjukdomssymtom. Det är inte alla som blir smittade som får influensa symtom eller de andra tecknen som vi har lärt oss om.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan faktiskt begränsa smittan.

Vet du vilken sorts handdesinfektionsmedel du använder?

Många tror att det räcker med handsprit som desinfektion. Många virussorter överlever en handspritning. Om det till exempel rör sig om förkylning, vinterkräksjukan eller influensa är det här inte ett fungerande virusskydd. Lär dig mer om handtvål eller börja använda vattenbaserad handdesinfektion.

Har du en antiseptisk tvål hemma? En bakteriedödande tvål är viktig. Den antibakteriella tvålen gör nytta överallt där du tvättar dina händer.

handdesinfektionsmedel

Du behöver inte handsprit. desinfektionsmedel spray Att det inte finns mer handsprit på apoteket är inget problem. Du kan klara dig mot bakterier och virus med en riktigt bra tvål som kommer att fungera utmärkt som handdesinfektionsmedel.

En vattenbaserad handdesinfektion är lika effektiv som andra alternativ då den dödar alla virus.

Starka medel kanske inte biter på coronavirus

Alkohol dödar inte med säkerhet ett coronavirus. Du kan få torra händer. Var särskilt uppmärksam på om du spritar ofta. Prova att använda handskar istället.

Har du ytdesinfektion hemma?

Glöm inte bort att använda dig av en bra antibakteriell spray för att få rena ytor. En vanlig plats för smitta att sprida sig är handtag. Försök att öppna dörren med ärmen istället. Prova att använda handskar.

Om du är hemma så kan du spraya bakteriedödande spray på dörrhandtag. Det ökar ditt virusskydd hemma. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Tänk på ytdesinfektion också. Då får du ett säkrare hem.