Lär dig mer om influensa symtom och hur du kan skydda dig mot smitta

Alla vet inte att de har influensa. De flesta känner igen tecknen för influensasmitta. Om du har influensa symtom så kan du ha snuva och hosta. Du kan även känna dig illamående.

bakteriedödande

Influensan dyker upp varje år. Smitta kan drabba oss på olika sätt och ge olika symtom. Många trodde att coronavirus var en vanlig influensa i inledningsskedet. Då ville många ha ett virusskydd.

Du måste skydda dig mot smitta

Steg 1 är att stärka imunförsvaret med 1-2 gram C-vitamin per dag. Preparatet säljs i pulverform och är mycket billigare. Om du vill ha vitaminen i pulverform så ska du leta efter askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Annika Dahlqvists blogg finns fler tips hur man kan stärka immunförsvaret.

Ett virusskydd måste sättas in i tid. Känner du influensa symtom så kan du ha smittats av coronaviruset. Just nu är regionerna överbelastade och då är det inte så kul att få intensivvård.

Det bästa är alltså att skydda sig mot smitta långt innan några influensa symtom visar sig. Hur kan du lyckas med detta? Det är lätt. Köa inte för att köpa handsprit. Ibland är handspriten för svag för bakterierna.

Det gäller att bli bra på effektiv handtvätt

En bra antibakteriell handtvål skyddar dig till viss del. Handtvätt är bättre än handsprit. Kanske till och med flera gånger bättre.

Tvålen är bra om du använder den rätt. Använd rikligt av en antiseptisk tvål och gnugga händerna länge. Sedan kan du skölja händerna. Handspriten kan inte mäta sig med detta.

Varför känns det som att handsprit är mycket bättre mot influensa?

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Det är inte så. Den virusdödande effekten är den viktigaste. Vi får inte glömma det luftburna viruset. Rena händer är bra men inte allt.

Många virussorter är immuna mot alkogel. dax handdesinfektion Tro inte att handspriten löser dina influensa symtom. Det enda du behöver är tvål och vatten. Du ska inte tro att handsprit skyddar mot smitta.

Nu måste alla försöka att inte drabbas av smitta

Tänk på att andra kan ha influensa symtom. Alla omfattas av det. Ytdesinfektion kan hjälpa.

Sprayen är bakteriedödande och fungerar på de flesta ytor. Oftast är det lika viktigt som tvål. En spray gör rent där du annars inte kommer åt.

Du kan använda sprayen för att undvika smitta. Produkter som du måste ha hemma får aldrig ta slut i medicinskåpet.