Nu är en ny stor pandemi här!

Fienden har kommit men det var inte ryssen! Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Hur kan du skydda dig och dina kära när du inte ens kan se vem som har smittats av coronavirus? Men du kan göra mycket redan nu.

Med ett starkt immunförsvar står du väl rustat mot sjukdomar och virus. Ester-C ger bäst resultat. Enklare och 10 ggr billigare är att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver och lösa ett kryddmått (1 gram) i lite kaffe eller annan vätska.

Just nu har vi en pandemi som kräver god handhygien

Bakterier och virus smittar via händer. Ofta tänker vi inte på händerna. Om du har coronavirus på händerna som du sedan för till ansiktet så kan det vara kört.

Smittstopp

Under en pandemi är det viktigt att tänka lite extra på vilken handtvål du använder. Du ska inte använda handsprit. Stressa inte till apoteket för att köpa mer handsprit!

Det finns virus som överlever handspriten. Du har säkert märkt att dina händer blir torra om du använder handsprit, det beror på att spriten löser upp det naturliga fettet i huden.
Det betyder att händerna är exponerade mot bakterier och virus. Glöm inte att bakterierna som handsprinten inte kunde ta bort finns kvar på dina händer. Om ditt immunförsvar redan är nedsatt när du får coronaviruset kan din sjukdom bli mycket värre.

Du kan få sår om du använder handsprit under en längre tid. Använd alkoholfri katjonisk handdesinfektion som tar alla virus, som Smittstopp eller Forte, istället.

Bakteriedödande handtvätt är nästan lika effektivt. En antibakteriell tvål är effektivare mot bakterier än en vanlig tvål. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Det kan vara svårt att få leveranser av desinfektionsprodukter men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din interaktion med andra människor

Denna pandemi hindrar oss från att leva våra vanliga liv. Vi måste försöka att hålla smittan nere.

Om alla håller sig till reglerna kan vi besegra pandemiN fortare. Desinfektion info Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

Avhåll dig från att anordna fester under en pandemi. Coronavirus sprids via luften och det går inte att se vem som smittar. Många tror att det bara är dem med influensasymtom som smittas men så är det inte.

Lär dig hur du kan desinficera ytor på ett effektivt sätt

Det är också klokt att ha medel för ytdesinfektion. Om du köper en bakteriedödande spray så kan du använda den på dina dörrhandtag. Då är du bättre förberedd på en pandemi.

Se till att det som du beställer hem inte för någon smitta med sig. Coronaviruset överlever länge på plastade ytor. Någon kan ha hostat eller nyst på en produkt som du har köpt.

Handla inte hela tiden!

Då kan du göra dig redo för pandemi. Handlar du ofta så kan du träffa personer med coronavirus. Därför tycker vissa att det är bättre att storhandla. Om du använder handskar när du handlar så är du mindre exponerad.

Försök att använda handskar eller andra typer av skydd. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen och använda den i bilen när du kör hem från affären. Det fungerar bättre än handsprit.