Nu kan du bjuda hela släkten på sockerdricka

Kalas för familjen kan innebär alla tänkbara gäster. Då spelar rätt sorts läsk stor roll. Med sockerdricka kan det aldrig gå fel. Det är en utmärkt dryck att servera i bålet.

Sockerdricka kan aldrig slå fel

köpa

Sockerdricka är en mycket populär läsk. Det här är en klassisk svensk dryck. De varianter som säljs idag är lite annorlunda mot de klassiska sorterna.

En smak som uppskattas av både vuxna och barn. Det är en enkel läsk att samlas kring. Vissa flaskvarianter kan vara söta. Om du gör en egen sockerdricka så kan du smaksätta den som du vill.

Prova Aromhusets läskkoncentrat som innehåller 80 % mindre socker. Eller Aromhuset helt sockerfria serie, där finns sockerfri sockerdricka. Du kan köpa produkterna hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

Köp koncentrat istället för läsk

Det är enkelt att göra egen sockerdricka. Den rätta smaken är vad som behövs. Det här är bra om du vill styra över hur sött det blir. Det kan passa bra i alla sammanhang.

Smaken i sockerdrickan kommer från päron och citron. I begynnelsen var det Saturnus som hade den bästa aromen för sockerdricka. Aromhuset använder den smaken idag.

I bålet så vill du inte att läsken ska ta överhanden. En lösning kan vara att använda mindre koncentrat. Sedan så blandar du som vanligt med andra ingredienser. Om du har tillsatt alkohol så ska du inte låta barnen smaka.

Hur mycket mineralvatten med smak dricker du?

Att minska sockerkonsumtionen verkar vara synonymt med att sluta att dricka sockerdricka. Men så behöver det inte vara.

Om det är smakerna som du gillar kan du köpa Aromhusets smaker.

Aromhuset är bäst på läskkoncentrat idag.

Mineralvatten som smaksätts är inte farligt. Sockerdricka Socker behöver heller inte vara farligt. Det som spelar roll är mängden socker och hur ofta. Om man vill dra ned på socker är de sockerfria smakerna ett välkommet inslag.

Tänk på detta när du serverar

Presentationen är avgörande. Det är klart att den läsk som du gör hemma inte ser så proffsig ut som den som säljs i en butik. Det kan smaka bra ändå. Ett sätt som blir bra är att servera i individuella glas.

Om du vill kan du servera från en kana, men det ser kanske inte så bra ut? Testa och se. Garnera gärna med olika tillbehör.

Det här är en klassisk smak som går väl ihop med citron. Du kan också prova med limeblad eller gurka. Att våga piffa till det med vågade smaker livar alltid upp den klassiska sockerdrickan.