Om du har bikarbonat hemma så är saken biff

Vissa saker måste man ju ha. Det gäller ju att ha det ordnat med det allra nödvändigaste. Det är ju bra om man kan ha lite bikarbonat hemma.

bikarbonat

Kanske visste du inte att bikarbonat är en form av salt. Det är viktigt att du inte misstar det för att vara natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det löses upp långsamt. Bikarbonatet har många användningsområden och nu ska vi ta reda på vilka.

Få bättre hälsa med bikarbonat

Visste du att du kan bli av med halsbränna med bikarbonatet? Magsyran har ett lågt PH-värde. bikarbonat rengöring På så sätt kan den smälta mat och döda bakterier. För att motverka det sura så kan man köra med en halsbränna huskur med natriumbikarbonat.

Du behöver bara blanda bikarbonatet i vatten och dricka. Gör detta innan du äter. Man kan till och med bleka tänderna med natriumvätekarbonat.

Må bättre när det är rent

Bara det är rent i kök och badrum. Du kan köpa bikarbonat och blanda med ättika för att ta bort kalk.

Du kan ta bort annan typ av smuts också. Det ger ett bra resultat. Ett storpack räcker längre.

Är bikarbonat och bakpulver samma sak egentligen?

I stort är det lika. Bakpulver innehåller tre saker natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Detta är lite svagare än det koncentrerade.

Du kan använda mindre bikarbonatet än bakpulver för att uppnå samma resultat. Du kan ta hälften av det som står i receptet.

Bikarbonatet fungerar endast om det är en syrlig smet. Det kan vara filmjölk eller juice. Om du inte hittar något syrligt så kan du använda bakpulver istället.