Om du har glycerin hemma så kan du göra såpbubblor

Såpbubblor förundrar och underhåller vuxna såväl som barn. Om du tycker om att göra egna bubblor men tycker att det är trist med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du testa en blandning med glycerin, även kallat för glycerol.

Glycerin finns i många av våra vardagsprodukter. Vin är ytterligare en produkt.

propantriol

Är glycerol säkert?

Glycerol saknar både färg och lukt. Glycerol finns även i naturen.

Det var faktiskt en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja genom en kemisk process som går ut på att man delar upp en molekyl i två olika delar.

När du framställer glycerinet på vegetabiliskt sätt bildas det animaliska varianter.

Hos allt-frakfritt.se hittar du glycerin.se eller på ett lokalt apotek. Du vet väl att glycerinet används som smakförbättrare i vin.se.

Om man vill bjuda på lite skoj så är det ju bra att ha hemma.

Så använder du glycerol

Med glycerol blir såpbubblorna större. Köpa glycerol Det krävs bara få ingredienser som vatten och socker. När allt är färdigblandat är det bara att börja.

Att blåsa genom ramar är kul. Det kan man enkelt doppa ned. Sedan är du redo att skapa bubblor.

Såpbubblor kan ju produceras överallt. Bubblor kan produceras på en mängd sätt och vis.

Man kan vara hur kreativ man vill. Man kan också använda sig av särskilda glycerintvålar.

Är glycerin säkert?

Om man undrar detbör se att ämnet redan finns i ändra produkter som man har hemma. Det är inte farligt i flaskor. Om man även har lite salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Om man blandar det får man nitroglycerin. Det blir en fin explosion av det om man tappar det i backen. Det bör man ju inte testa.