Ska du använda handsprit för att skydda dig mot pandemi?

Nya virus dyker upp hela tiden. Strukturen av det nya Coronaviruset överraskar alla. På så vis är det lättare att döda. Handsprit är dock inte den bästa skyddsmetoden i detta fall.

handdesinfektion

Det är viktigt att bedöm en pandemi på rätt sätt. Du ska alltid ha god hygien. Att använda rätt typ av desinfektion kan vara avgörande vid en pandemi.

Ska man välja tvål eller handsprit?

De festa tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Frågan har ett enkelt svar. Om vi ser på tvål så är det så att tvålen angriper virusets hölje. Tvålen löser ju fett och därmed kan det räcka med att tvåla in händerna för att begränsa smitta denna väg.

Om du tvättar händerna ofta så kan du glömma handsprit. Man ska dock inte glömma att handsprit kan neutralisera coronavirus, men det betyder inte att det är borta. Du ska dock veta att det finns ännu bättre metoder.

Handsprit och handtvätt har ungefär samma verkan mot coronaviruset. Kritiken mot handspriten har varit stor i många år.

Handdesinfektionen måste vara alkoholfri

Det är inte ovanligt att man inte får den effekt som man tänkt av handsprit. Man måste gnugga ordentligt. Om du inte gör det blir inte handspriten antibakteriell.

Du kan prova specialtvålar också. Välj rätt desinfektion för att få ett bra virusskydd

Visste du att det inte alls är säkert att handsprit fungerar som desinfektion då du till exempel drabbas av en förkylning? Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Utan ett bra virusskydd har vi inte mycket att sätta emot.

Desinfektion bör du använda dig av regelbundet

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. Har du bra rutiner för handhygien så är det ingen fara. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

Desinfektionsmedel

Många tvättar inte händerna efter att de varit på toaletten. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

Inledningsvis trodde många att coronaviruset var influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. Antibakteriella produkter har många användningsområden. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Viktigt med bakteriedödande produkter som är säkra att använda

Är du en av dem som har gått på myten om handsprit. beställa handsprit Men det här är inte helt sant. Det är inte alltid säkert att använda handsprit mot virus. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Bakterier och virus är inte allt. Du vill ju inte använda ett handdesinfektionsmedel med alkohol som är så starkt att det skadar din hud. Välja då hellre andra produkter. Var särskilt uppmärksam på det om du använder produkten ofta.

Tänk på att välja vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även när andra tillverkare har slut. Köp det och håll händerna rena.

Kolloidalt silver kan ätas när det torkat. Då förkortar, eller helt eliminerar, tiden i karantän för vissa produkter.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Den kan behövas då och då.
Tvål gnider vi in på ett helt annat sätt. På senare tid har det även lanserats antibakteriella sprayer som du kan köpa och använda.

När ska man använda handdesinfektion?

Om de redan har fått sjukdomssymtom så är det försent. Om du redan har vanan inne för att tvätta händerna så är det ingen fara.

Du kan även använda alkoholfri handdesinfektion, det är bättre än handsprit. Använd tvål, spray eller alkoholfri handsprit vid en pandemi.

Du kan desinficera händerna på ett skonsamt och effektivt sätt

Alkohol kan slita mycket på händerna. Huden blir så torr att du får sår. Då gör det ännu ondare att applicera mer alkohol.

Öppna sår är virusets bästa vän. Sådant måste man tänka på innan man använder handsprit för att skydda sig vid en pandemi. Smittstopp, Forte och Pandemstop har blivit en riktig storsäljare just nu. Dessa medel återfuktar huden så att den inte torkar ut.