Snygga etiketter på rulle för egen tillverkning

Tryckeriet kan ta god tid på sig att göra nya etiketter. Då är det mer ekonomiskt att arbeta med etiketter på rulle. Du kan ta fram en mängd olika motiv och märkningar.

Det behöver inte se enkelt ut

etikett

Att få ett perfekt resultat är inte alls svårt. Du kan till och med göra etiketter med streckkod. Det behöver inte vara svårt. Det är något som alla kan lära sig.

Etikettering med etiketter på rulle är kul

Med etiketter på rulle är du halvvägs där. Du kan välja produkter ur olika prisintervall. Använd dem där det passar dig.

Själva klistrandet av etiketterna kan ta lite tid. Det kan göras manuellt eller med maskin. Du kan köpa självhäftande etiketter. Men det är viktigt att man fäster på rätt sätt så att streckkod och annan information fortsatt syns på ett tydligt sätt.

Så får du rätt etiketter

När det handlar om flaskor så måste etiketterna sitta fast. Man kan inte välja etiketter på rulle som helst. Det är viktigt att etiketten tål fukt.

Flasketiketter måste ha rätt form. Det här är inte samma sak som en burk där man får en jämn platt yta. Etiketten får inte skrynkla. Etiketten måste fortsatt vara läsbar och det blir den då den planeras rent grafiskt på ett bra sätt.

Tryck själv

Det är en fråga som måste få ett svar. En del företag kan lätt klara sina egna etiketter med en bra maskin och minimal grafisk kunskap. Man kan ju anlita en designer om man vill.

När det ska till etiketter på flera olika språk så kan det faktiskt vara en fördel att själv sköta tillverkningen av dessa. Köp de rätta prylarna hos allt-fraktfritt.se.Där kan du exempelvis köpa Epson7500G etikettfärgskrivare. adressetiketter Det är det få tryckerier som kan.

Om du inte behöver så avancerad design finns Brother P-touch termoetikettskrivare. Programvaran gör att du kan skriva ut med Excel.

Epson7500G kan dessutom skriva ut med en högre upplösning än ett tryckeri. Du kan trycka det mesta på etiketterna.

Du får en mycket mer flexibel produktion. nya märkningsregler eller att klistret torkar ut, att slippa köpa stora upplagor för att få ett vettigt pris är andra fördelar som spelar in.

Men ibland så är det förstås så att man kan behöva ett tryckeri. Om det rör sig om en mer komplicerad produktion, tryck på metalliska etiketter eller enorma volymer så kan det vara klokt att ta hjälpen.

Det kan ju också vara så att man inte har tid och plats för etiketterna. Då kan tryckeriets kostnad vara skälig. Att märka själv kan ändå löna sig. Den kan bli mycket snygg och den blir bra mycket billigare utan tryckeriets inblandning.