Ta bort mossa på tak kan göra stor skada

Ingen vill ha mossa på takpannor eller andra typer av tak och det finns flera skäl till detta. Taket är en mycket viktig del av huset och man kan ju tänka sig att mossa på tak inte borde göra någon större skillnad. Takpannor gillar inte mossa.

Mossa och tak är två saker som inte hör ihop om du vill undvika problem som kan påverka din familjs hälsa på ett negativt sätt. I mossa växer sporer.

Nu förstår du att mossan inte är att leka med. En händig person klarar att ta bort mossa på tak. Gör det så fort som möjligt.

Fundera på om du behöver hjälp med att ta bort mossa på tak eller inte!

Det kan löna sig att anlita någon också. Fundera på det.

Men om du inte är höjdrädd och har ett tak som inte är särskilt svårt att komma åt är det klart att du kan ta bort mossa på tak med Bensaltensid eller ett annat medel som är till för detta. Det är vanligt med mossa på tak.

Oftast handlar det om Bensaltensid som bekämpningsmedel. Använd rätt utrustning så går det lättare. Du behöver inte köpa egna maskiner.

algmedel

Att ta bort mossa på tak behöver inte vara svårt. Förutom ett bra medel och en ejektor eller högtrycksspruta (högtryckstvätt) med kempåläggningsläge behöver du antagligen en stadig stege eller hantverkarställning och så skyddsutrustning för dig själv. Investera gärna i ett par bra skor. Strunta inte i skyddet för munnen.

Men tänk på det där med tid och pengar för att avgöra om du själv ska ta bort mossan från taket eller om du ska betala för att någon annan gör detta. Gör som du vill helt enkelt.

Rengör regelbundet

Något som är mycket viktigt att komma ihåg är att mossa på takpannor inte är något man tar bort för att sedan glömma allt om. Spridningen kan börja snabbt. Ta upp kampen mot mossan.

Rengör regelbundet. Minst en gång per år gäller.

Du glömmer det inte om du gör det till en rutin. Ta bort mossa på tak Det behöver inte vara avancerade grejor.

Det finns mängder av medel som du kan använda. 2-4 år kan mossan håla sig borta då.

Hur ser resten av fastigheten ut? Om det är läge att byta pannor och att rensa lite noggrannare i rännorna gör du det på samma gång. Ju mer du håller efter huset ju mer bevarar du husets värde.

Slarva inte med underhållet

Ju mer du skjuter på det, ju mer får du jobba sedan. Takpannor behöver bytas ut då och då. Det kan bli läckage då. Det kan ju falla ner bitar på de som står alldeles vid taket och det kan bli en katastrof.

Se över taket då och då. Vet du inte hur du ska gå tillväga så är det bättre att fråga någon. Det brukar inte ta lång tid att få svar.

Ta bort mossa på takpannor på ett säkert och tryggt sätt

Slarva inte med säkerheten. Det kan ta tid att få bort mossa på takpannor. Du behöver inte köpa all utrustning för att ta bort mossa på tak det räcker med att hyra den.

Är taket mycket halt och svårt att komma åt kanske du väljer att hyra in en firma som sprutar på medel och gör jobbet utan din inblandning. Detta även om du tycker att det känns som ett roligt projekt att ta bort mossan själv.

Planera projektet i god tid. Var försiktig så att du inte trampar igenom hustaket, det kan vara riktigt farligt.