Vi mår betydligt bättre med askorbinsyra som är C-vitamin

Sannolikt vet du vad C-vitamin är för någonting även ifall du ej hört talas om askorbinsyra. Det är två likadana saker och avsevärt viktiga för att vi människor ska känna välmående. Askorbinsyra räknas som antioxidant och även organisk syra. Dock inte detsamma som citronsyra.

Den som har god koll på vitaminer vet att C-vitaminet är otroligt betydelsefullt. Främst har det antioxidativ effekt på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Man kan självklart äta frukt som apelsiner och äpplen för att få i sig den viktiga syran, men det är även möjligt att använda sig av bra tillskott som ger samma fina fördelar.

Vad vet du om askorbinsyra?

Det finns en massa intressant fakta om askorbinsyra. I det svenska språket har ordet funnits sedan 1940-talet även ifall massa väljer att säga C-vitamin. Vi vill gärna icke drabbas av C-vitaminbrist eftersom det här kan medföra till exempel farliga sjukdomar samt skörbjugg. askorbinsyra citronsyra För att vår hy ska ha möjlighet att bygga upp kollagen krävs askorbinsyran.

Med C-vitamin botar man dock icke så enkelt en förkylning eller snuva. Dock kan C-vitamin ha positiva effekter men man kan ej hoppas på mirakel.

Något som man ska fundera på vad beträffar den här typen av vitamin är att lång varmhållning samt många uppvärmningar av mat som innehåller askorbinsyra leder till att den bryts ner. Det är förståndigt att därför ej värma upp alttför många gånger.

Om du har besvär med grönt hår så kan du askorbinsyra köpa för att bleka det till vanlig färg igen. Detta brukar kunna ge mycket bra resultat.

Risker med C-vitamin

Det är farligt att icke få i sig tillräckligt med vitamin C. I Sverige har vi tillgång till bra matvaror vilket medför att skörbjugg trots allt inte är så vanligt. Dock vill man icke gärna sträva efter brist så att kroppen fungerar sämre.

I och med att denna syra är vattenlöslig så kommer överflöd fort att försvinna genom urinen men man ska likväl vara försiktig med att överdriva. Exempelvis finns en risk för njursten av för mycket C-vitamin. Givetvis är överkonsumtion betydligt mer än en frukt om dagen.

År 2006 så uppmärksammades nyheten om att det kunde uppstå en farlig reaktion mellan askorbinsyra och e 211 som är natriumbensonat. Läsk som kombinerar dessa två ämnen bör man helst undvika. Fortfarande så forskas det avsevärt kring C-vitamin och allt pekar på C-vitamin är livsviktigt.

vad

Handla askorbinsyra I fysisk affär alternativt på internet

I vanliga matbutiker kan man handla askorbinsyra. Vitaminet brukar finnas bland kryddorna. Det tycks vara så att det är bäst att ta pulvret oralt och man kan se fram emot samma verkan med pulvret som man får genom en annan källa som till exempel en frukt som är rik på C-vitaminet.