Vad är det som är så märkvärdigt med mineralvattnet Ramlösa?

Varför ska man betala för mineralvatten då man lika gärna kan skaffa en kolsyremaskin och bubbla till kranvattnet? Det här är en fråga som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det bara rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är faktiskt lite annorlunda och det rör sig om en dryck som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

Få hälsan och kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du ont i magen, kolik, eller är du kanske aningen hysterisk? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg för att bli av med åkommor som legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är mycket spännande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade läkande effekt. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn för att råda bot på olika åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är också något som kan vara bra för hälsan för den är mycket vacker. Om du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att promenera i denna park, och kanske tar du en liten paus där du givetvis dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att dricka vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att dricka kolsyrat vatten från en källa som Ramlösa brunn så måste man komma ihåg att vatten är väldigt bra för oss människor. Detta särskilt om man ersätter läsk och saft med vattnet, som ju är sockerfritt och kalorifritt.

När man köper mineralvatten eller gör det själv hemma så kan det leda till att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man faktiskt mår bättre. Det behöver alltså inte vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver dricka mer för att må bra.

Ska man köpa färdigt mineralvatten eller göra sitt eget?

Nu kan det förstås bli rätt dyrt att dricka Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara klokt att investera i en kolsyramaskin. Det här är ett enkelt sätt att få godare bordsvatten på och också något som kan få barn att bli mer intresserade av att dricka nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju inte utesluta det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och även köpa Ramlösan då och då. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga problem för då gör man eget i ett nafs.

Smakaromer till kolsyrat mineralvatten, Ramlösa har också smaksatta vatten. Aromhusets stora sortiment på 25 goda smaker bordsvattenaromer smakessenser

Eget bubbelvatten kan man, precis som Ramlösa gör, också smaksätta med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt kul.